Partioilla perustehtäviä Hämeessä

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli sunnuntaiksi tehtävämäärällisesti suhteellisen kiireinen vuorokausi. Tehtäviä oli vuorokauden aikana liki 200, joista yövuoron aikana hoidettiin 96. Ravintolat noudattivat edelleen hyvin annettuja määräyksiä eikä määräysten vastaisia kokoontumisia havaittu poliisilaitoksen alueella.
HÄMEENLINNA. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaina kello 10.35 miehestä, joka otti polkupyörän kerrostalon pihalta Mertapolulla. Partio tapasi ilmoituksessa mainitun tuntomerkkeihin sopivan 26-vuotiaan miehen kerrostalon takapihalta. Hän oli vaihtamassa lukkoa ottamaansa polkupyörään. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen ja hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä vähäinen määrä huumausaineita.
Asiaa tutkitaan varkautena ja huumausaineen käyttörikoksena.
HÄMEENLINNA. Partio sai sunnuntaina iltapäivällä tehtävän, jonka mukaan päihtyneen oloinen mies oli lähtenyt ajamaan henkilöautolla Pitkäntanhuankadun kaupan pihasta. Partio tapasi kyseisen auton Rinkelinkadulla tyhjänä. Autosta tuli hätäkeskukseen myös toinen ilmoitus, kun se oli ajanut rotvallin ja nurmikaistaleen yli. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan autoa kuljettaneen 23-vuotiaan miehen kävelemässä Hevosmiehentiellä. Hän oli erittäin päihtynyt. Miestä poliisiautoon laitettaessa harasi hän voimakkaasti vastaan.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin selvästi törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja myös hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Samalla ilmeni, että mies oli myös ajokiellossa. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja hänet käytettiin verikokeissa.
Poliisi tutkii asiaa törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena ja haitantekona virkamiehelle.
RIIHIMÄKI. Seitsemänkymppisen naisen epäillään heittäneen kiviä auton ikkunaan Keskuskadulla. Auton omistaja oli purkamassa kuormaan sunnuntaina puolenpäivän aikoihin yrityksenä takapihalla, kun kerrostalon toisen kerroksen ikkunasta heitettiin kiviä. Osa kivistä osui auton etuikkunaan ja yksi kivistä osui auton omistajaan. Auton ikkunassa oli havaittavissa kaksi jälkeä.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus vahingonteosta.
RIIHIMÄKI. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaina kello 16.30, että mies töhrii kirjaston seinää mustalla spraymaalilla Kauppakadulla. Partio tapasi kirjaston edestä tuntomerkkeihin sopivan kolmekymppisen miehen istumassa penkillä. Hänen mukana olleesta repusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä spraymaalipullo ja vähäinen määrä huumausaineita. Töhrijää epäillään vahingonteosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
RIIHIMÄKI. Partio tapasi 35-vuotiaan ajokiellossa olevan miehen kuljettamassa henkilöautoa sunnuntai-iltana Kirjauksentiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hän vaikutti päihtyneeltä. Hänelle tehtiin huumepikatesti, joka oli positiivinen useille huumausaineille.
Kuljettaja on syyllistynyt huhtikuun aikana neljään rattijuopumukseen ja vuoden sisällä kuudesti kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita ja huumaavia lääkkeitä. Lisäksi autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineita.
Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja kahtena huumausaineen käyttörikoksena.
HEINOLA. 26-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sunnuntai-iltana valtatiellä 5 Lusissa. Hän ajoi poliisiautoa vastaan 175 km/h nopeudella nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Hänet määrättiin asiassa väliaikaiseen ajokieltoon.
LAHTI. Partio tapasi 27-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman ajo-oikeutta sunnuntai-iltana Kulmakadulla. Hän puhalsi nollatuloksen, mutta hän oli väsyneen oloinen. Kuljettaja ei suostunut huumepikatestiin, mutta myönsi käyttäneensä amfetamiinia. Hänet vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
LAHTI. Kolmekymppinen mies ohitti henkilöautolla poliisipartion sunnuntai-iltana valtatiellä 4 Mäkelän kohdalla etelän suuntaan ajettaessa. Partio mittasi auton keskinopeudeksi 140 km/h. Auto pysäytettiin ja kuljettaja puhallutettiin seulonta-alkometrillä, jonka tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Hänelle suoritettiin tarkkuusalkometrikoe, jonka tulos oli 0,53 mg/l.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaina kello 23 aikoihin Kevätkadulla henkilöstä, joka katselee taskulampulla asuntoihin. Partio tapasi kyseisen 33-vuotiaan miehen grillikatoksesta tapahtumaosoitteessa. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä vähäinen määrä huumausaineita, puukko, mattoveitsi, kaasusumutin ja patruuna. Asiaa tutkitaan huumausaineen käyttörikoksena, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona ja lievänä ampuma-aserikoksena.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory